Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Postać z cieniem : portrety Żydówek w polskiej literaturze od końca XIX wieku do 1939 roku

Hasło główne:
Umińska, Bożena (1948- )
Tytuł:
Postać z cieniem : portrety Żydówek w polskiej literaturze od końca XIX wieku do 1939 roku
Autorzy:
Umińska, Bożena (1948- )
Współtwórcy:
Wydawnictwo Sic!, Elżbieta Czerwińska & Renata Lis pbl
Temat:
Kobieta
Literatura polska
Tematy i motywy
Żydzi
Literaturoznawstwo
Gatunek / Forma:
Książki
Publikacje naukowe
Opracowanie
Rok wydania:
copyright © 2001
Wydanie:
Wydanie I
Wydawca:
Warszawa : "Sic!"
ISBN:
8386056940
Opis fizyczny:
373, [1] strona ; 21 cm
Uwagi:
Bibliografia na stronach 363-370
Książka
propozycja biblioteki
LDR     01968cam#a2200541#i#4500
001     0633303319536
003     KR M
005     20220810142115.9
008     011029s2001####pl###########|000#0#pol##
015     %a UWD 2001/18094
020     %a 8386056940 %q (oprawa miękka) : %c zł 38
035     %a 991017109439705066
035     %a (PL-WaBN)b14619714-48omnis_nlop
035     %a b14619714
035     %a (OCoLC)69269931
035     %a zz2006760682
035     %a (PL)b0000001461971
035     %a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9910194958405606
040     %a WA N %c WA N %d KR U %e PNN %d KR M
045 2   %b d1870 %b d1939
046     %k 2001
080 #   %a 821.162.1(091)"18/19"
100 1   %a Umińska, Bożena %d (1948- ). %e Autor
245 1 0 %a Postać z cieniem : %b portrety Żydówek w polskiej literaturze od końca XIX wieku do 1939 roku / %c Bożena Umińska.
250     %a Wydanie I.
260 #   %a Warszawa : %b "Sic!", %c copyright © 2001.
300     %a 373, [1] strona ; %c 21 cm.
336     %a Tekst %b txt %2 rdacontent
337     %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338     %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380     %a Książki
380     %a Publikacje naukowe
388 1   %a 2001-
504     %a Bibliografia na stronach 363-370.
648   7 %a 1801-1900 %2 DBN
648   7 %a 1901-2000 %2 DBN
650   7 %a Kobieta %2 DBN
650   7 %a Literatura polska %2 DBN
650   7 %a Tematy i motywy %2 DBN
650   7 %a Żydzi %2 DBN
655   7 %a Opracowanie %2 DBN
658     %a Literaturoznawstwo
710 2 # %a Wydawnictwo Sic!, Elżbieta Czerwińska & Renata Lis %e Wydawca %4 pbl
856 4 # %u https://katalog.rajska.info/site/recorddetail/0633303319536 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920     %a ISBN 83-86056-94-0 (oprawa miękka) : %c zł 38
980     %a 821.162.1(091)"18/19" %y Historia literatury polskiej. Wiek 19 i 20
990     %a #P - Literatura popularnonaukowa
999     %b bzel (10/08/2022) %c bzel (10/08/2022 ; 000, 040, 100+, 920, 980+, 990+) %r 2001 

Lokalizacja:

Położenie:

Agenda:

Dokumenty przeznaczone do udostępnienia na miejscu

Nr inwentarza:
P 137508
Sygnatura:
CzG 82(091) PL CzG
Uwagi dla czytelnika:
Z księgozbioru im. Ann Snitow przekazanego przez Fundację Kobiecą "eFKa"
Stan fizyczny:
nowa
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Dostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies